cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Kuřecí pastilla s podzimní zeleninou
(Pastilla de poulet aux légumes d'automne)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Salát z fazolek a nových brambor

Insalata di fagiolini verdi e patate

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  68 dkg zelených fazolových lusků, 1/2 lžíce soli, 90 dkg nových brambor, 1/2 lžíce soli, 1.2 dl olivového oleje, 6 cl pažitky nebo jarní cibulky nadrobno nasekané, 6 cl kvalitního červeného vinného octa, 3 lžíce najemno nasekané zelené petrželky, sůl, 1/2 lžičky mletého pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazolkám odřízněte oba konce, důkladně je promyjte v několika vodách a nechte okapat v cedníku. Nakrájejte je na 5 cm dlouhé kousky. Vařte nezakryté ve velkém množství osolené vroucí vody, dokud nebudou křehké (při testu vidličkou), asi 10 až 12 minut. Přeneste do cedníku a opláchněte studenou vodou. Dobře nechte okapat a osušte papírovými utěrkami. Odložte stranou.

www.tacos.cz Brambory důkladně očistěte kartáčkem na zeleninu. Vložte je do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby je překryla o 5 cm. Přikryjte, přiveďte k varu a přidejte sůl. Odstraňte pokličku, snižte teplotu na středně vysokou a vařte, dokud nebudou (otestujte špičkou nože), asi 15 až 20 minut. Pokud se brambory velikostí liší, menší vyndejte dříve, aby se nepřevařily. Přeneste do cedníku a nechte vychladnout, dokud s nimi nebudete moci manipulovat.

www.tacos.cz Ve stejné míse, ve které budete podávat salát, smíchejte všechny zbývající ingredience a důkladně promíchejte metličkou. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti 2,5 cm. Přeneste do mísy a jemně promíchejte se zálivkou (toto musíte udělat, dokud jsou brambory ještě teplé, aby vstřebaly plnou chuť zálivky). Zelené fazolky přidejte až poté, co brambory vychladnou na pokojovou teplotu. Znovu promíchejte a podávejte, nejlépe salát chutná při pokojové teplotě.

vloženo 18.07.2025    zobrazeno 6x    verze pro tisk

Višňové a řepné gazpacho

Bucatini all'Amatriciana

Bucatini alla boscaiola

Matevž

Arancini z air fryeru

Zapečené těstoviny s čekankou a sýrem taleggio
(Pasta al forno con taleggio e radicchio)

Nehnětený olivový chleba

Krémová dýňová polévka s kaštany a hoblinami foie gras
(Velouté de potimarrons aux éclats de châtaignes et copeaux de foie gras)

Kaštanové velouté se skořicí a foie gras
(Veloute de châtaigne a la cannelle et au foie gras)

Žampionové velouté s kaštany a smaženým foie gras
(Velouté de champignons, châtaignes et foie gras poêlé)

Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Smažené lišky s růžičkovou kapustou
(Finferli e cavolini di Bruxelles in padella)

Houbový kastrol z lišek
(Sformato con funghi finferli)

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)