cpt. Cook
 

bavette

bavettine

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

bigoli

recept ze stránek www.tacos.cz
bigoli: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bigoli jsou vytlačované dlouhé a silnější špagety o průměru 3-4 mm. Pocházejí z oblasti Benátska a připravují se čerstvé z pšeničné mouky, soli a vody, existují i tmavé varianty z mouky pohankové nebo také vaječné. Typické jsou svým drsným povrchem, který vzniká díky způsobu výroby a protlačování tradičním bronzovým lisem zvaným torchietto bigolaro a výborně drží omáčky a koření. Podávají se s tučnými omáčkami, kachní omáčkou (typické jídlo původně z města Thiene, tradičně první neděli v říjnu), sardinkami, ančovičkami. Synonyma z jiných oblastí jsou bigui nebo pincinelli.
vloženo 13.11.2009    zobrazeno 7472x    verze pro tisk

bucatini

bucatoni

canule

cappellini

ciriole

fedelini

ferrazzuoli

ferretto calabro

fettucce

fettuccelle

fettuccine

fresine

fusilli lunghi

chitarra

laganelle

linguettine

linguine