cpt. Cook
 

bavette

bavettine

bigoli

bucatini

bucatoni

canule

cappellini

ciriole

fedelini

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

ferrazzuoli

recept ze stránek www.tacos.cz
ferrazzuoli: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ferrazzuoli je druh domácích těstovin z oblasti Gragnana, které se vyrábějí tak, že se proužky těsta (někde jen kuličky těsta) omotají kolem tenké kovové jehlice s průměrem asi 1 mm a těsto se pomocí ní vyválí do tenka, takže vzniknou duté trubičky. Jejich tvar a délka je rozličná, od 7 cm po špagetovou délku, jindy se trubička neuzavírá úplně a je po délce otevřená. Jméno tyto prastaré těstoviny mají právě po té železné jehlici zvané ferreti. Podobným způsobem se těstoviny vyráběly asi po celé jižní Itálii i na Sicílii, třeba v Kalábrii jim říkají maccarruni a ru ferru.
vloženo 17.11.2009    zobrazeno 6101x    verze pro tisk

ferretto calabro

fettucce

fettuccelle

fettuccine

fresine

fusilli lunghi

chitarra

laganelle

linguettine

linguine