cpt. Cook
 

„Motýlky“ na tropický způsob

Angreštový salát s rybízem

Boloňský salát

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Celerky s černými olivami

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin - celerek (tenkých rýhovaných makarónů), 15 dkg černých oliv, 15  sardelových řezů v oleji, 2 lžíce kaparů v octě, 1/2  citrón, 1/2 sklenka brandy, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, několik snítek bazalky (nebo několik lístků máty), sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Zatímco se těstovina vaří, nakrájíme na kousíčky dužinu z oliv, kapary a ančovičky. V talíři rozšleháme olej s trochou soli a špetkou pepře. Přidáme citrónovou šťávu a nakonec brandy. Znovu šleháme, dokud se nevytvoří dokonalá emulze.

www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), ocedíme ji a propláchneme studenou vodou. Dobře okapanou vhodíme do hluboké mísy a ochutíme připravenou zálivkou. Pak přidáme olivy, kapary, ančovičky a všechno dobře promícháme. Podáváme studené a ozdobíme mísu několika snítkami čerstvé bazalky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2715x    verze pro tisk

Čerstvý ovocný salát

Čertovský čočkový salát

Čočkové klíčky s čekankovými puky

Čočkový salát I

Čočkový salát II

Čočkový salát míchaný

Čočkový salát míchaný s hořčicí a kečupem

Čočkový salát s kysanou smetanou

Čočkový salát s mrkví a vejci

Čočkový salát s paprikami

Čočkový salát s vejcem a jablkem

Čočkový salát s vejci a jablkem

Fazolový salát

Fazolový salát

Fazolový salát po bulharsku

Fazolový salát po gruzínsku