Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Celer dušený na slanině

Celer dušený s vepřovými žebírky

Celer dušený se smetanou a sýrem

Celer plněný masem a houbami

Celer se sýrem po pařížsku

Celer se sýrem smažený

Celer smažený v těstíčku

Celer v sýrovém těstíčku

Celer zapečený s uzeným masem

Celer zapékaný s rajčatovým protlakem

Celer zapékaný s rajskou omáčkou

Celer zapékaný se sýrem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Celerové kostičky v gorgonzolové omáčce

Dadi di sedano rapa

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  90 dkg celeru, 10 dkg bramborových chipsů, 10 dkg strouhanky, 2  vejce, 1/2 kolečko citrónu, 1/2 lžíce parmazánu, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce nasekané pažitky, 3 kolečka zázvoru, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce bílého vína, rostlinný olej na smažení, 1/2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř,

na omáčku: 1/2  šalotka, 1.15 dl vody, 2.15 dkg másla, 15 dkg vlašských ořechů, 20 dkg smetany, 115 dkg gorgonzoly dolce, zelená petrželka, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Celer očistěte a nakrájejte na kostičky o velikosti asi 3 cm (zbytky si ponechte na polévku nebo krém). Přiveďte k varu hrnec vody s trochou soli, plátkem citronu, olivovým olejem, vínem, kolečky zázvoru a česnekem. Vložte kostičky celeru a povařte je 4 minuty, vypněte oheň a nechte je v horkém odvaru ještě další 4 minuty. Poté je sceďte. V mixéru rozdrtěte chipsy se strouhankou, přidejte strouhaný parmazán a nasekanou pažitku - získáte tak směs pro křupavý obal.

www.tacos.cz Vyšlehejte vejce se solí a pepřem, poté je promíchejte s moukou a vytvořte tak poměrně husté těstíčko. Kostičky celeru namočte do tohoto těstíčka a poté je obalte ve strouhankové směsi. Smažte je po několika kusech v horkém arašídovém oleji (180 °C) po dobu 1 minuty a nechte okapat na papírové utěrce.

www.tacos.cz Příprava omáčky: Najemno nasekejte šalotku a vložte ji do hrnce s vodou, máslem a polovinou drcených ořechů. Povařte, dokud se objem nesníží na polovinu, poté přidejte smetanu a přiveďte k varu. Rozmixujte ponorným mixérem, přidejte gorgonzolu a nechte ji rozpustit po dobu 1 minuty. Dokončete zbývajícími ořechy, trochou nasekané petržele, solí a pepřem.

vloženo 24.09.2025    zobrazeno 104x    verze pro tisk

Celerové placičky s vločkami

Celerové pyré

Celerové smaženky I

Celerové smaženky II

Celerové smaženky s bramborami

Celerový řízek po měšťansku

Dušený celer