cpt. Cook
 

Celer dušený na slanině

Celer dušený s vepřovými žebírky

Celer dušený se smetanou a sýrem

Celer plněný masem a houbami

Celer se sýrem po pařížsku

Celer se sýrem smažený

Celer smažený v těstíčku

Celer v sýrovém těstíčku

Celer zapečený s uzeným masem

Celer zapékaný s rajčatovým protlakem

Celer zapékaný s rajskou omáčkou

Celer zapékaný se sýrem

Celerové placičky s vločkami

Celerové pyré

Celerové smaženky I

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Celerové smaženky II

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg celeru, 1/2 lžička cibule, 3  vejce, mletá paprika, sůl, polohrubá mouka nebo hrubá mouka, olej na smažení, máslo na pokapání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vejce ušleháme do pěny, přimícháme na jemném struhadle nastrouhaný celer, strouhanou cibuli, osolíme, okořeníme paprikou a po částech přidáváme mouku, až máme těsto hustší než na lívance. Do nižší vrstvy rozpáleného oleje klademe lžící hromádky, trochu je zploštíme a po obou stranách do růžova upečeme. Oleje nedáváme mnoho. Hotové smaženky klademe na papírové ubrousky, aby okapaly, a před podáním je potřeme rozehřátým máslem.

www.tacos.cz Podáváme jako přílohu k pečením, k minutkám nebo jako samostatný chod k večeři doplněné saláty, případně ještě tatarskou omáčkou. S tatarskou omáčkou jsou též vhodné jako teplý předkrm.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5670x    verze pro tisk

Celerové smaženky s bramborami

Celerový řízek po měšťansku

Dušený celer

Dušený celer s bílým vínem