cpt. Cook
 

Babiččina olejovka

Bábovka z tvarohového těsta

Báječný jablkový koláč

Bavorské posvícenské koblihy

Blesková bábovka

Bramborový koláč s lesním ovocem

Bramborový koláč s rybízovým džemem

Bramborový koláč s tvarohem

Bublanina s ovocem

Buchta Margot s polevou

Buchty

Citrónový koláč (páj)

Citrónový koláč s mandlemi

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

České buchty

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg hrubé mouky, 3 dkg kvasnic, 10 dkg moučkového cukru, 1/4 l mléka, 1/2 dkg soli, 2  žloutky, 10 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejprve si připravíme droždí. Vložíme je do misky, posypeme lžičkou moučkového cukru a rozmícháme až do rozpuštění. Přidáme třetinu mouky, většinu vlažného mléka a připravíme kvásek, který trochu posypeme moukou, zakryjeme utěrkou či ubrouskem a necháme kynout. Zbylou mouku v míse promícháme se solí a zbytkem cukru. V takto připravené mouce uděláme důlek, do něhož dáme vykynutý kvásek. Ve zbylém mléce rozkvedláme žloutky a postupně je za stálého míchání přidáváme k mouce s kváskem. Na závěr přidáme nahřáté řídké máslo a vše důkladně na válu zpracujeme. Dáme do mísy a necháme vykynout. Po vykynutí na válu rozválíme na zhruba 1,5 cm silnou placku. Z ní nakrájíme čtvercové díly asi 10 cm velké a do jejich středu klademe ovoce nebo připravenou náplň. Čtvercové kousky pak spojíme růžky do tvaru buchtiček, které skládáme k sobě na máslem vymaštěný pekáč, přičemž každou z nich po všech stranách potřeme rozpuštěným máslem, aby se po upečení dobře oddělovaly. Pak je dáme vykynout. Vykynuté ještě jednou potřeme máslem a při střední teplotě pečeme 20 - 30 minut v troubě. Poté buchty ještě teplé vyklopíme, vychladlé oddělíme od sebe, podáváme ocukrované.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3392x    verze pro tisk

Čokoládový plát

Domácí Kinder mléčné řezy

Fiadone
(Korsický sýrový koláč)

Fiadone tetičky Normy

Francouzský jablkový koláč

Hanácké vdolečky