cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Angreštová omáčka

Borůvky s kondenzovaným mlékem

Čokoládová omáčka

Jablečná omáčka

Omáčka z rybízové zavařeniny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Omáčka ze sušených švestek

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg sušených švestek, 4 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, citrónová šťáva, 15 dkg moučkového cukru, mletá skořice, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Švestky důkladně opereme a den předem namočíme. Potom je uvaříme doměkka, zbavíme pecek a prolisujeme. Připravíme si zlatovou jíšku, zředíme ji vodou ze švestek a povaříme na krémovou omáčku. Osladíme ji, osolíme, dochutíme špetkou skořice a citrónovou šťávou. Tato omáčka má v české kuchyni široké uplatnění, podává se k bramborovým nebo k tvarohovým knedlíkům, bramborovým kroketám nebo k bramborovým šiškám, nokům apod.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4011x    verze pro tisk

Rybízová omáčka

Rybízová omáčka

Smetanová borůvková omáčka

Smetanový ovocný krém

Vanilková omáčka I.

Vanilková omáčka II.

Vanilková omáčka III.

Vinná omáčka (šodó) I.

Vinná omáčka (šodó) II.

Vinná omáčka (šodó) III.

Vinná omáčka (šodó) IV.