cpt. Cook
 

Smažená cuketa se skořicí

Smažená jablíčka v těstíčku

Smažená jablka

Smažené jablečné řezy s karamelem
(Basi Ping-Kuo)

Smažené meruňky

Smažené švestky

Smažený ananas v pivním těstíčku

Smetanový banánový krém

Smetanový malinový krém

USA   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sýrový koláč

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  40 dkg žervé, 12 dkg jemného krystalového cukru, 2  žloutky, 2  vejce, 10 dkg čedaru (jemně nastrouhaného), 6 dkg husté kysané smetany, vanilkový cukr, sůl, pomerančová kůra, 1/2  pomeranče na šťávu, máslo, strouhanka na vymazání a vysypání formy,

Ananasová šťáva: 150 dkg čerstvého ananasu, 115 dkg moučkového cukru, 10 dkg citrónové šťávy

zkopírováno z http://www.tacos.cz Krémový sýr (žervé nebo Imperiál) se rozšlehá, přidá se jemný krystalový cukr, žloutky, vanilkový cukr, sůl, strouhaná kůra a šťáva z pomeranče a celá vejce. Pa opětném prošlehání se přidá strouhaný sýr Čedar, trochu husté kyselé smetany a vše se krátce promíchá. Pak se hmota naplní do máslem vymazané, strouhankou vysypané dortové formy a peče asi 1 - 1.5 hodiny v mírné troubě.

www.tacos.cz Před podáváním se porce přelévají ananasovou šťávou. Sýrový koláč se podává mírně teplý nebo studený.

www.tacos.cz Příprava ananasové šťávy: čerstvý ananas se oloupe, dužina se nakrájí na drobné kostky, vloží do porcelánové nebo skleněné misky, posype práškovým cukrem a nechá asi hodinu za občasného promíchání vyluhovat. Potom se přidá citrónová šťáva, vše se znovu promíchá a hotová šťáva se uloží v chladnu. Při použití ananasu v cukrovém sirupu nebo kompotu stačí surovinu ochutit citrónovou šťávou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1723x    verze pro tisk

Švestkové pyré

Švestkový krém s malinami

Thajský smažený ananas

Toffi

Tropický ovocný salát

Tvarohový krém v jablkách

Tykev se skořicí

Tykev se šlehaným tvarohem

Tykev smažená se skořicí

Zahradní ovocný rožeň