cpt. Cook
 

Pečený karfiol s parmazánem

Plněný květák

Pomerančovo-zázvorová brokolice

Prokolice po italsku

Sabji kofta
(Zeleninnové kuličky s omáčkou)

Smažené květákové noky

Smažený květák v sýrovém těstíčku

Smažený květák ve vinném těstíčku

Vařený květák s vinnou omáčkou

Zadělávaný květák

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapékaná prokolice

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg brokolice (nakrájené se stonky asi 10 cm dlouhými), sůl, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 3/4 šálku mléka, 2  žloutky, strouhanka, 15 dkg čedaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Prokolici uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vložíme do vymaštěné zapékací mísy, polijeme předem připravenou omáčkou, pokapeme máslem, posypeme strouhankou a zapečeme.

www.tacos.cz Příprava omáčky: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a vymícháme na hustší omáčku. Po odstavení z ohně přimícháme žloutky a strouhaný sýr, dle potřeby přisolíme.

www.tacos.cz Obměny: Mezi prokolici přidáme na drobno pokrájené vařené uzené maso nebo čtvrtky oloupaných rajčat.

www.tacos.cz Podáváme jako teplý předkrm bez přílohy nebo jako hlavní chod s bramborami a saláty.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1436x    verze pro tisk

Zapékaný květák s bramborem

Zapékaný květák se sýrem