cpt. Cook
 

Zelí jarní s bešamelovou omáčkou

Zelí jarní s omáčkou z vína a smetany

Zelí letní s jablky

Zelí plněné

Zelí po čínsku

Zelí řídké s masem (čvachtavé)

Zelí s fazolemi

Zelí s houbami a s brambory

Zelí s jablky

Zelí smažené

Zelí zapečené

Zelí zapečené s klobásou

Zelí zapékané s vepřovým masem

Zelné karbanátky s masem

Zelné listy plněné sýrem a salámem

Zelné závitky plněné šunkovou rýží

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelný nákyp I

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hlávka zelí (menší), 1/2 lžíce másla, 1/2 středně velká cibule, 1/2 lžíce zelené petrželky, sůl, 0.6 dl vody, 1/2 lžička másla, 1.15 lžíce polohrubé mouky, 3  vejce, máslo na formu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Listy zelí krátce spaříme ponořením do vřelé vody a hned je vyjmeme, aby okapaly. Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme petrželku, nakrájené zelí, osolíme a přiklopené dusíme na mírném ohni bez podlévání téměř do měkka. Vodu se lžičkou másla přivedeme do varu, přisypeme moukou a na mírném ohni připravíme odpalované těsto. Jakmile se nechytá dna kastrolu, odstavíme a přendáme do mísy. Do polovychladlého přidáme postupně žloutky, pak zelí a naposled vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs naplníme do silně vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme asi 1/2 hodiny.

www.tacos.cz Podáváme jako samotný předkrm nebo jako hlavní chod s bramborami.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1802x    verze pro tisk

Zelný nákyp II