cpt. Cook
 

Zelí jarní s bešamelovou omáčkou

Zelí jarní s omáčkou z vína a smetany

Zelí letní s jablky

Zelí plněné

Zelí po čínsku

Zelí řídké s masem (čvachtavé)

Zelí s fazolemi

Zelí s houbami a s brambory

Zelí s jablky

Zelí smažené

Zelí zapečené

Zelí zapečené s klobásou

Zelí zapékané s vepřovým masem

Zelné karbanátky s masem

Zelné listy plněné sýrem a salámem

Zelné těstoviny s ančovičkami a křupavou drobenkou

Zelné závitky plněné šunkovou rýží

Zelný nákyp I

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelný nákyp II

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hlávka zelí (středně velká), 8 dkg másla, 3  vejce, 20 dkg šunky nebo uzeného masa, sůl, mletý pepř, 4 lžíce kysané smetany, 1/2  vejce, 63 dl mléka, 15 dkg parmazánu nebo čedaru, máslo na formu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelí uvaříme v osolené vodě do poloměkka a dáme okapat. Pak je rozebereme a listy dáme stranou. Srdíčko zelí hrubě usekáme. V míse utřeme máslo se žloutky, přidáme drobně usekanou šunku, zelné srdíčko, sůl, pepř, smetanu a z bílků tuhý sníh. Nákypovou formu silně vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a vyložíme listy zelí. Pak dáme vrstvu náplně a opět listy. Vše můžeme opakovat ještě jedenkrát. Povrch tvoří listy zelí. Pokapeme je máslem a dáme do předehřáté trouby zapéci. Pak přilijeme smetanu nebo mléko s rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme do růžova, podáváme samotný jako předkrm nebo jako večeři doplněný bramborami a saláty.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2041x    verze pro tisk