cpt. Cook
 

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ztracený chléb

Pein perdu

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  12 plátků toastového chleba, 3  žloutky, 15 dkg rozpuštěného másla, 17.15 dkg cukru krupice, 4 dl šlehačky, 4 dl plnotučného mléka, 15 dkg rozinek, vanilkový cukr, muškátový oříšek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Plátky chleba potřené z jedné strany máslem srovnejte na sebe, ostrým nožem jim odkrojte kůrku a překrojte je na trojúhelníky. V misce rozšlehejte žloutky s cukrem. Mléko a smetanu svařte s vanilkovým cukrem. Vanilkový krém a žloutky promíchejte. Do vymazané zapékací misky skládejte chleba jako stříšky máslovou stranou nahoru, každou vrstvu posypte rozinkami a strouhněte na ni muškátový oříšek. Zalijte dvěma třetinami krému a nechte 20 minut stát.

www.tacos.cz Dolijte zbytek a zapékací nádobu přikrytou alobalem vložte do většího pekáčku s teplou vodou sahající asi do dvou třetin misky. V troubě předehřáté na 160 °C (horkovzdušná), nebo na 180 °C (ostatní) pečte žemlovku 25-35 minut. Pekáč vyjměte z trouby a misku z pekáče, odstraňte alobal a povrch moučníku hustě pocukrujte. Zapečte pod grilem nebo v hodně rozpálené troubě, až začne cukr karamelizovat.

vloženo 19.10.2008    zobrazeno 2055x    verze pro tisk