cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2022
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bav-fer   fer-lin   mac-sag   sci-ver   

maccheroncelli

maccheroncini

mafalde

mafaldine

mparrettati

pappardelle

perciatelli

recept ze stránek www.tacos.cz
perciatelli: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Perciatelli [perča´teli] je název pro bucatini, tedy tenké, dlouhé, kulaté a duté těstoviny, používaný v jižnějších oblastech, Kampánii nebo Kalábrii. Silnější verze se nazývá perciatelloni.
vloženo 03.11.2009    zobrazeno 4219x    verze pro tisk

reginette

ricciarelle

sagna riccia