cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2022
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


agn-cas   cas-rav   tor-tur   tur-tur   

tordelli

tortelli

recept ze stránek www.tacos.cz
tortelli: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tortelli jsou plněné obdélníkové nebo čtvercové těstoviny o straně 2 až 3 cm (podobné jako ravioli) z oblastí Lombardie, Emilia-Romagna a Toskánska. Vyrábějí se ručně klasicky pokladením náplně na jeden plát těsta v pravidelných odstupech (někdy si vypomáhají tím, ze těsto se dává na dřevěnou podložku s důlky), pak se na ně položí druhý plát těsta, umáčká a utěsní kolem náplně a nakrájí na pravidelné tvary. Náplně jsou rozličné, často i tykvové (tortelli di zucca). Podávají se s rozpuštěným máslem, rajčaty nebo omáčkou bolognese.
vloženo 21.11.2009    zobrazeno 5686x    verze pro tisk

tortellini

tortelloni

turtèi cremasco