Borůvkový koláč se sýrem fourme d'Ambert [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Babiččina olejovka

Bábovka z tvarohového těsta

Báječný jablkový koláč

Bavorské posvícenské koblihy

Blesková bábovka

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Borůvkový koláč se sýrem fourme d'Ambert

Cake aux myrtilles et à la fourme d'Ambert

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  3  vejce, 12.15 dkg moučkového cukru, 215 dkg hladké mouky, 17.15 dkg másla, 115 dkg francouzského sýra Fourme d'Ambert, 20 dkg borůvek, 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva,  špetka soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 150 °C. Ve velké míse ušlehejte vejce s cukrem. Přidejte mouku a prášek do pečiva, poté vlažné rozpuštěné máslo, špetku soli a rozdrobený sýr Fourme d'Ambert. Přidejte borůvky, dbejte, aby se nepříliš rozmačkaly. Nalijte směs do nepřilnavého pekáčku a dejte péct na 45 minut.

www.tacos.cz recept šéfa Thierryho Chelleho z restaurace Les Copains v Ambertu

www.tacos.cz

www.tacos.cz Příloha: růžové víno

vloženo 06.08.2025    zobrazeno 40x    verze pro tisk

Bramborový koláč s lesním ovocem

Bramborový koláč s rybízovým džemem

Bramborový koláč s tvarohem

Bublanina s ovocem

Buchta Margot s polevou

Buchty

Citrónový koláč (páj)

Citrónový koláč s mandlemi

České buchty

Čokoládový plát

Domácí Kinder mléčné řezy

Fiadone
(Korsický sýrový koláč)

Fiadone tetičky Normy

Francouzský jablkový koláč