cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)

Makaróny alla Norma
(Maccheroni alla Norma)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Terina z vepřových líček s petrželkou

Terrine de joues de porc en persillade

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  715 dkg vepřového líčka, 1/2  mrkev, 1/2  cibule, 1/2 stonek řapíkatého celeru, bouquet garni, 2 stroužky česneku, 2  hřebíčky, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 plátek želatiny, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte mrkev, řapíkatý celer, oloupejte cibuli. Cibuli propíchejte hřebíčkem. Vepřová líčka opékejte minutu z každé strany na pánvi na prudkém ohni na oleji. Vložte je do hrnce s cibulí, mrkví, celerem a bouquet garni, osolte a opepřete. Hojně zalijte studenou vodou, přiveďte k varu, hrnec zakryjte a na mírném ohni vařte 2 a půl hodiny.

www.tacos.cz Na konci této doby namočte želatinu do misky se studenou vodou, aby změkla, a poté ji slijte. Odeberte a sceďte 15 cl vroucího vývaru, smíchejte ho v misce s želatinou. Líčka nechte ve vývaru vychladnout a poté je slijte. Petrželku omyjte a nasekejte, stroužky česneku oloupejte a nasekejte, obojí přidejte do vývaru smíchaného s želatinou. Terinu vyložte potravinovou fólií a na dno nalijte trochu petrželového vývaru. Základ vyložte vepřovými líčky, zalijte petrželovým vývarem a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno maso a nedokončíte vývarem. Na vepřová líčka položte malé prkénko, na které položte závaží, aby se stlačila. Terinu uložte na 24 hodin do chladničky.

www.tacos.cz Když je terina připravena k servírování, ponořte ji na několik sekund do horké vodou a pak ji opatrně ji vyklopte. Nakrájejte ji na plátky a podávejte například se salátem z polníčku a hořčicí.

vloženo 29.07.2025    zobrazeno 7x    verze pro tisk

Jehněčí dopiaza s brokolicovou rýží

Skotská vejce z air-fryeru

Pasta s kapustovým pestem
(Pâtes au pesto de chou kale)

Zapečená čekanka se sýrem cancoillotte
(Endives au jambon et à la cancoillotte)

Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

Clafoutis z růžičkové kapusty
(Clafoutis aux choux de Bruxelles, piment et lard fumé)

Francouzská bistro cibulačka
(Soupe à l'oignon gratinée)

Rizoto z máslové dýně a cancoillotte
(Risotto à la courge butternut et à la cancoillotte)

Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

Zelené lasagne s ragú z mortadely
(Lasagne verdi con ragù di mortadella)

Chřestový koláč s rukolou, kapary a holandskou omáčkou

Zelený hráškový koláč
(Cake vert aux petits pois)

Hummus s řepou a ořechy

Caldo verde

Kuře se žampiony a tekutým sýrem
(Poulet aux champignons et à la cancoillotte)