cpt. Cook
 

Šunkový koktejl

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Terina z vepřových líček s petrželkou

Terrine de joues de porc en persillade

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  715 dkg vepřového líčka, 1/2  mrkev, 1/2  cibule, 1/2 stonek řapíkatého celeru, bouquet garni, 2 stroužky česneku, 2  hřebíčky, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 plátek želatiny, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte mrkev, řapíkatý celer, oloupejte cibuli. Cibuli propíchejte hřebíčkem. Vepřová líčka opékejte minutu z každé strany na pánvi na prudkém ohni na oleji. Vložte je do hrnce s cibulí, mrkví, celerem a bouquet garni, osolte a opepřete. Hojně zalijte studenou vodou, přiveďte k varu, hrnec zakryjte a na mírném ohni vařte 2 a půl hodiny.

www.tacos.cz Na konci této doby namočte želatinu do misky se studenou vodou, aby změkla, a poté ji slijte. Odeberte a sceďte 15 cl vroucího vývaru, smíchejte ho v misce s želatinou. Líčka nechte ve vývaru vychladnout a poté je slijte. Petrželku omyjte a nasekejte, stroužky česneku oloupejte a nasekejte, obojí přidejte do vývaru smíchaného s želatinou. Terinu vyložte potravinovou fólií a na dno nalijte trochu petrželového vývaru. Základ vyložte vepřovými líčky, zalijte petrželovým vývarem a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno maso a nedokončíte vývarem. Na vepřová líčka položte malé prkénko, na které položte závaží, aby se stlačila. Terinu uložte na 24 hodin do chladničky.

www.tacos.cz Když je terina připravena k servírování, ponořte ji na několik sekund do horké vodou a pak ji opatrně ji vyklopte. Nakrájejte ji na plátky a podávejte například se salátem z polníčku a hořčicí.

vloženo 29.07.2025    zobrazeno 3x    verze pro tisk

Tuňákový krém

Uzený losos a krabí maso s křenovým krémem

Uzený losos naplněný uzenou makrelou

Vaječný salát

Vařená slepice s česnekovou omáčkou

Vařená slepice v pikantní omáčce

Vejce Mimóza

Vejce plněná krevetami

Vejce s pažitkovou omáčkou

Vejce se zeleninou

Vepřové a kachní rillettes

Vepřový jazyk po pekingsku

Závitky s ochuceným žervé

Zeleninová vejce

Zeleninový letní salát

Zimní celerový salát

Žampiónový předkrm po řecku