Terrine de joues de porc en persillade recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Na konci této doby namočte želatinu do misky se studenou vodou, aby změkla, a poté ji slijte. Odeberte a sceďte 15 cl vroucího vývaru, smíchejte ho v misce s želatinou. Líčka nechte ve vývaru vychladnout a poté je slijte. Petrželku omyjte a nasekejte, stroužky česneku oloupejte a nasekejte, obojí přidejte do vývaru smíchaného s želatinou. Terinu vyložte potravinovou fólií a na dno nalijte trochu petrželového vývaru. Základ vyložte vepřovými líčky, zalijte petrželovým vývarem a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno maso a nedokončíte vývarem. Na vepřová líčka položte malé prkénko, na které položte závaží, aby se stlačila. Terinu uložte na 24 hodin do chladničky.
www.tacos.cz Když je terina připravena k servírování, ponořte ji na několik sekund do horké vodou a pak ji opatrně ji vyklopte. Nakrájejte ji na plátky a podávejte například se salátem z polníčku a hořčicí.
![]() |