cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)

Makaróny alla Norma
(Maccheroni alla Norma)

Terina z vepřových líček s petrželkou
(Terrine de joues de porc en persillade)

Jehněčí dopiaza s brokolicovou rýží

Skotská vejce z air-fryeru

Pasta s kapustovým pestem
(Pâtes au pesto de chou kale)

Zapečená čekanka se sýrem cancoillotte
(Endives au jambon et à la cancoillotte)

Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

Clafoutis z růžičkové kapusty
(Clafoutis aux choux de Bruxelles, piment et lard fumé)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Francouzská bistro cibulačka

Soupe à l'oignon gratinée

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 4  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžička tymiánu, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 šálku bílého vína, 2 l kuřecího vývaru, 2 lžíce brandy, 6 plátků francouzského chleba, 1/2 stroužek česneku, 34 dkg gruyèru nebo ementálu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na velké těžké pánvi nebo ohnivzdorném kastrolu rozehřejte máslo a olej na středně vysokou teplotu. Přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a restujte 10-12 minut, dokud nezměkne a nezačne hnědnout. Přidejte najemno nasekaný česnek, cukr a sušený tymián a za častého míchání dál smažte na středním ohni 30-35 minut, dokud cibule nezhnědne.

www.tacos.cz Posypte moukou a míchejte, až se dobře vše spojí. Vmíchejte bílé víno a vývar a přiveďte k varu. Seberte veškerou pěnu, která vystoupá na povrch, poté snižte teplotu a zlehka vařte 45 minut. Pokud používáte, vmíchejte brandy.

www.tacos.cz Předehřejte gril. Každý plátek opečeného francouzského chleba potřete stroužkem česneku. Na plech položte odolné polévkové misky a naplňte asi ze tří čtvrtin cibulovou polévkou. V každé misce nechte plavat kousek toastu. Navrch dejte nasypte strouhaný sýr, rovnoměrně ho rozdělte a grilujte (opékejte) asi 15 cm pod zdrojem tepla 3-4 minuty, dokud se sýr nezačne rozpouštět a bublat.

vloženo 26.07.2025    zobrazeno 16x    verze pro tisk

Rizoto z máslové dýně a cancoillotte
(Risotto à la courge butternut et à la cancoillotte)

Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

Zelené lasagne s ragú z mortadely
(Lasagne verdi con ragù di mortadella)

Chřestový koláč s rukolou, kapary a holandskou omáčkou

Zelený hráškový koláč
(Cake vert aux petits pois)

Hummus s řepou a ořechy

Caldo verde

Kuře se žampiony a tekutým sýrem
(Poulet aux champignons et à la cancoillotte)