Soupe à l'oignon gratinée recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Posypte moukou a míchejte, až se dobře vše spojí. Vmíchejte bílé víno a vývar a přiveďte k varu. Seberte veškerou pěnu, která vystoupá na povrch, poté snižte teplotu a zlehka vařte 45 minut. Pokud používáte, vmíchejte brandy.
www.tacos.cz Předehřejte gril. Každý plátek opečeného francouzského chleba potřete stroužkem česneku. Na plech položte odolné polévkové misky a naplňte asi ze tří čtvrtin cibulovou polévkou. V každé misce nechte plavat kousek toastu. Navrch dejte nasypte strouhaný sýr, rovnoměrně ho rozdělte a grilujte (opékejte) asi 15 cm pod zdrojem tepla 3-4 minuty, dokud se sýr nezačne rozpouštět a bublat.