cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)

Makaróny alla Norma
(Maccheroni alla Norma)

Terina z vepřových líček s petrželkou
(Terrine de joues de porc en persillade)

Jehněčí dopiaza s brokolicovou rýží

Skotská vejce z air-fryeru

Pasta s kapustovým pestem
(Pâtes au pesto de chou kale)

Zapečená čekanka se sýrem cancoillotte
(Endives au jambon et à la cancoillotte)

Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

Clafoutis z růžičkové kapusty
(Clafoutis aux choux de Bruxelles, piment et lard fumé)

Francouzská bistro cibulačka
(Soupe à l'oignon gratinée)

Rizoto z máslové dýně a cancoillotte
(Risotto à la courge butternut et à la cancoillotte)

Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

Zelené lasagne s ragú z mortadely
(Lasagne verdi con ragù di mortadella)

Chřestový koláč s rukolou, kapary a holandskou omáčkou

Zelený hráškový koláč
(Cake vert aux petits pois)

Hummus s řepou a ořechy

Caldo verde

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře se žampiony a tekutým sýrem

Poulet aux champignons et à la cancoillotte

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 30 dkg sýra cancoillotte, 30 dkg žampiónů, 3  mrkve, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1.15 dl bílého vína, 3 dl kuřecího vývaru, 15 snítek tymiánu, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Oloupejte cibuli, mrkev a česnek. Cibuli najemno nasekejte, mrkev nakrájejte na kolečka tlustá 1 cm a česnek prolisujte lisem na česnek. U žampionů odstraňte spodní část třeně, očistěte je a nakrájejte na tlustší plátky.

www.tacos.cz V rendlíku ohřejte kuřecí vývar. V litinové pánvi s tlustým dnem rozehřejte olej a kuřecí kusy opečte dozlatova ze všech stran. Vyndejte je z pánve a odložte stranou. Na jejich místo dejte cibuli a nechte ji 5 minut zlátnout, pak přidejte česnek, mrkev i žampiony a pokračujte v restování dalších 5 minut. Podlijte bílým vínem. Vraťte kuře do pánve, přidejte horký kuřecí vývar a tymián. Osolte a opepřete. Zakryjte pokličkou a pokračujte ve vaření.

www.tacos.cz Po 30 minutách přidejte do pánve cancoillotte sýr (kachkéis v lucembursku), promíchejte a poduste dalších 20 minut. Podávejte horké, například s čerstvými těstovinami.

vloženo 22.07.2025    zobrazeno 25x    verze pro tisk