cpt. Cook
 

Kuře se sójovou omáčkou
(Chicharrones de pollo)

Kuře se sýrem

Kuře se špenátem

Kuře se zeleninou

Kuře se zeleninou

Kuře se zelenou cibulkou

Kuře se žampióny

Kuře se žampióny

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře se žampiony a tekutým sýrem

Poulet aux champignons et à la cancoillotte

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 30 dkg sýra cancoillotte, 30 dkg žampiónů, 3  mrkve, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1.15 dl bílého vína, 3 dl kuřecího vývaru, 15 snítek tymiánu, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Oloupejte cibuli, mrkev a česnek. Cibuli najemno nasekejte, mrkev nakrájejte na kolečka tlustá 1 cm a česnek prolisujte lisem na česnek. U žampionů odstraňte spodní část třeně, očistěte je a nakrájejte na tlustší plátky.

www.tacos.cz V rendlíku ohřejte kuřecí vývar. V litinové pánvi s tlustým dnem rozehřejte olej a kuřecí kusy opečte dozlatova ze všech stran. Vyndejte je z pánve a odložte stranou. Na jejich místo dejte cibuli a nechte ji 5 minut zlátnout, pak přidejte česnek, mrkev i žampiony a pokračujte v restování dalších 5 minut. Podlijte bílým vínem. Vraťte kuře do pánve, přidejte horký kuřecí vývar a tymián. Osolte a opepřete. Zakryjte pokličkou a pokračujte ve vaření.

www.tacos.cz Po 30 minutách přidejte do pánve cancoillotte sýr (kachkéis v lucembursku), promíchejte a poduste dalších 20 minut. Podávejte horké, například s čerstvými těstovinami.

vloženo 22.07.2025    zobrazeno 2x    verze pro tisk

Kuře smažené v omáčce Villeroi

Kuře smažené v těstíčku

Kuře Sonora

Kuře Sydney

Kuře tabako

Kuře Tamara

Kuře teriyaki

Kuře Tikka

Kuře Tokio

Kuře v balíčku

Kuře v balíčku po provensálsku