cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře se žampiony a tekutým sýrem

Poulet aux champignons et à la cancoillotte

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 30 dkg sýra cancoillotte, 30 dkg žampiónů, 3  mrkve, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1.15 dl bílého vína, 3 dl kuřecího vývaru, 15 snítek tymiánu, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Oloupejte cibuli, mrkev a česnek. Cibuli najemno nasekejte, mrkev nakrájejte na kolečka tlustá 1 cm a česnek prolisujte lisem na česnek. U žampionů odstraňte spodní část třeně, očistěte je a nakrájejte na tlustší plátky.

www.tacos.cz V rendlíku ohřejte kuřecí vývar. V litinové pánvi s tlustým dnem rozehřejte olej a kuřecí kusy opečte dozlatova ze všech stran. Vyndejte je z pánve a odložte stranou. Na jejich místo dejte cibuli a nechte ji 5 minut zlátnout, pak přidejte česnek, mrkev i žampiony a pokračujte v restování dalších 5 minut. Podlijte bílým vínem. Vraťte kuře do pánve, přidejte horký kuřecí vývar a tymián. Osolte a opepřete. Zakryjte pokličkou a pokračujte ve vaření.

www.tacos.cz Po 30 minutách přidejte do pánve cancoillotte sýr (kachkéis v lucembursku), promíchejte a poduste dalších 20 minut. Podávejte horké, například s čerstvými těstovinami.

vloženo 22.07.2025    zobrazeno 30x    verze pro tisk

Katalánská vepřová líčka s chorizem

Linguine s grilovaným květákem a burratou

Strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Pasta alla genovese

Plněné papriky v air-fryeru

Vajíčka s paprikou
(One-pan eggs & peppers)

Bylinková omeleta se smaženými rajčaty

Vaječné závitky ke snídani

Kuře s quinoou
(One-pot chicken with quinoa)

Filet mignon na pivu a hořčici
(Filet mignon à la bière blonde et à la moutarde ancienne)

Čekanka se šunkou a tandoori krémem
(Endives au jambon, crème tandoori)

Jorkširské pudinky z horkovzdušné fritézy
(Air-fryer yorkshire puddings)

Friggione bolognese
(Boloňské friggione)

Kuřecí pastilla s podzimní zeleninou
(Pastilla de poulet aux légumes d'automne)

Salát z fazolek a nových brambor
(Insalata di fagiolini verdi e patate)

Višňové a řepné gazpacho

Bucatini all'Amatriciana

Bucatini alla boscaiola

Matevž