cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Španělsko - Katalánie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Katalánská vepřová líčka s chorizem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  12  vepřových líček, 115 dkg pálivého choriza, 2  červené papriky, 1/2  zelená paprika, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1.15 dl portského vína, 1.15 dl zeleninového vývaru, 15 cl olivového oleje, mletá paprika d'Espelette, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejprve si připravte zeleninu - papriky očistěte a nakrájejte na proužky, cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno spolu se stroužky česneku. Z choriza sejměte střívko a nakrájejte ho na půlkolečka asi 5 mm tlustá.

www.tacos.cz Ve velké pánvi s těžkým dnem rozehřejte olej na silném ohni a opečte vepřová líčka ze všech stran dozlatova, asi 2 minuty z každé strany. Poté je vyjměte a odložte na talíř. Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli, česnek, chorizo a papriky. Nechte vše dusit na středním ohni 6-8 minut za častého míchání, dokud nezměkne.

www.tacos.cz Vraťte vepřová líčka zpět do pánve a podlijte vínem - tím odlepíte přichycenou šťávu ze dna. Přilijte zeleninový vývar, osolte a přisypte espeletskou papriku. Zakryjte pokličkou a nechte dusit 2 hodiny na mírném ohni, občas promíchejte.

www.tacos.cz

vloženo 22.07.2025    zobrazeno 24x    verze pro tisk

Linguine s grilovaným květákem a burratou

Strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Pasta alla genovese

Plněné papriky v air-fryeru

Vajíčka s paprikou
(One-pan eggs & peppers)

Bylinková omeleta se smaženými rajčaty

Vaječné závitky ke snídani

Kuře s quinoou
(One-pot chicken with quinoa)

Filet mignon na pivu a hořčici
(Filet mignon à la bière blonde et à la moutarde ancienne)

Čekanka se šunkou a tandoori krémem
(Endives au jambon, crème tandoori)

Jorkširské pudinky z horkovzdušné fritézy
(Air-fryer yorkshire puddings)

Friggione bolognese
(Boloňské friggione)

Kuřecí pastilla s podzimní zeleninou
(Pastilla de poulet aux légumes d'automne)

Salát z fazolek a nových brambor
(Insalata di fagiolini verdi e patate)

Višňové a řepné gazpacho

Bucatini all'Amatriciana

Bucatini alla boscaiola

Matevž

Arancini z air fryeru