cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)

Makaróny alla Norma
(Maccheroni alla Norma)

Terina z vepřových líček s petrželkou
(Terrine de joues de porc en persillade)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí dopiaza s brokolicovou rýží

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  215 dkg jehněčí kýty, 15 dkg bílého jogurtu, 1/2 lžíce karí koření, 2 lžíce řepkového oleje, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce nastrouhaného zázvoru, 1/2  chilli paprička, 20 dkg rajčat, 2.15 dl vody, 15 dkg červené čočky, koriandrové lístky, 10 dkg rýže natural, 10 dkg brokolice, 10 dkg baby špenátu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jehněčí očistěte od nadbytečného tuku a nakrájené na kousky dejte do velké mísy a dobře opepřete. Přidejte jogurt a část kari prášku, pak dobře promíchejte. Rozehřejte polovinu oleje ve velkém hrnci. Restujte jednu cibuli nakrájenou na klínky na silném ohni po dobu 4-5 minut, až zezlátne a změkne. Přendejte na talíř, odložte stranou a vráťte hrnec zpět na oheň.

www.tacos.cz Přidejte zbylý olej, nakrájený česnek, druhou cibuli nakrájenou na kostičky, zázvor a papričku, přikryjte a poduste 10 minut, občas promíchejte. Sundejte pokličku, zvyšte teplotu a vařte další 2-3 minuty.Tímto získáte hodně chuti, ale dbejte na to, abyste cibuli nepřipálili. Znovu snižte teplotu a vmíchejte nahrubo nasekaná rajčata a zbývající kari prášek. Vařte 1 minutu, pak vmíchejte jehněčí a jogurt do hrnce a vařte na středně vysokém ohni po dobu 4-5 minut, pravidelně míchejte.

www.tacos.cz Pak přilijte do hrnce studenou vodu, vmíchejte propláchnutou čočku a koriandr, přikryjte poklicí a nechte vařit na mírném ohni po dobu 45 minut. Omáčka by měla jemně bublat. Každých 10-15 minut kari promíchejte. Ve zbývajícím čase vařte rýži 25 minut nebo dokud nezměkne. Přidejte drobné růžičky brokolice a vařte další 3 min. Dobře sceďte.

www.tacos.cz Odstraňte pokličku z kari, přidejte odložené klínky cibule a pokračujte v dušení na prudkém ohni dalších 15 minut nebo dokud jehněčí maso nezměkne, občas promíchejte. Těsně před podáváním vmíchejte po hrstkách špenát a nechte ho zavadnout. Podávejte s jogurtem, posypané koriandrem a s brokolicovou rýží.

www.tacos.cz

vloženo 29.07.2025    zobrazeno 7x    verze pro tisk

Skotská vejce z air-fryeru

Pasta s kapustovým pestem
(Pâtes au pesto de chou kale)

Zapečená čekanka se sýrem cancoillotte
(Endives au jambon et à la cancoillotte)

Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

Clafoutis z růžičkové kapusty
(Clafoutis aux choux de Bruxelles, piment et lard fumé)

Francouzská bistro cibulačka
(Soupe à l'oignon gratinée)

Rizoto z máslové dýně a cancoillotte
(Risotto à la courge butternut et à la cancoillotte)

Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

Zelené lasagne s ragú z mortadely
(Lasagne verdi con ragù di mortadella)

Chřestový koláč s rukolou, kapary a holandskou omáčkou

Zelený hráškový koláč
(Cake vert aux petits pois)

Hummus s řepou a ořechy

Caldo verde

Kuře se žampiony a tekutým sýrem
(Poulet aux champignons et à la cancoillotte)