cpt. Cook
 

Hünkar beğendi
(Sultánova pochoutka)

Jehně nadívané kuskusem

Jehněčí (skopové) birjání se švestkami a granátovým jablkem

Jehněčí či skopový pilaf

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí dopiaza s brokolicovou rýží

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  215 dkg jehněčí kýty, 15 dkg bílého jogurtu, 1/2 lžíce karí koření, 2 lžíce řepkového oleje, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce nastrouhaného zázvoru, 1/2  chilli paprička, 20 dkg rajčat, 2.15 dl vody, 15 dkg červené čočky, koriandrové lístky, 10 dkg rýže natural, 10 dkg brokolice, 10 dkg baby špenátu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jehněčí očistěte od nadbytečného tuku a nakrájené na kousky dejte do velké mísy a dobře opepřete. Přidejte jogurt a část kari prášku, pak dobře promíchejte. Rozehřejte polovinu oleje ve velkém hrnci. Restujte jednu cibuli nakrájenou na klínky na silném ohni po dobu 4-5 minut, až zezlátne a změkne. Přendejte na talíř, odložte stranou a vráťte hrnec zpět na oheň.

www.tacos.cz Přidejte zbylý olej, nakrájený česnek, druhou cibuli nakrájenou na kostičky, zázvor a papričku, přikryjte a poduste 10 minut, občas promíchejte. Sundejte pokličku, zvyšte teplotu a vařte další 2-3 minuty.Tímto získáte hodně chuti, ale dbejte na to, abyste cibuli nepřipálili. Znovu snižte teplotu a vmíchejte nahrubo nasekaná rajčata a zbývající kari prášek. Vařte 1 minutu, pak vmíchejte jehněčí a jogurt do hrnce a vařte na středně vysokém ohni po dobu 4-5 minut, pravidelně míchejte.

www.tacos.cz Pak přilijte do hrnce studenou vodu, vmíchejte propláchnutou čočku a koriandr, přikryjte poklicí a nechte vařit na mírném ohni po dobu 45 minut. Omáčka by měla jemně bublat. Každých 10-15 minut kari promíchejte. Ve zbývajícím čase vařte rýži 25 minut nebo dokud nezměkne. Přidejte drobné růžičky brokolice a vařte další 3 min. Dobře sceďte.

www.tacos.cz Odstraňte pokličku z kari, přidejte odložené klínky cibule a pokračujte v dušení na prudkém ohni dalších 15 minut nebo dokud jehněčí maso nezměkne, občas promíchejte. Těsně před podáváním vmíchejte po hrstkách špenát a nechte ho zavadnout. Podávejte s jogurtem, posypané koriandrem a s brokolicovou rýží.

www.tacos.cz

vloženo 29.07.2025    zobrazeno 3x    verze pro tisk

Jehněčí frikasé s liškami
(Fricassée d'agneau aux girolles)

Jehněčí gratin s citrónem
(Gratin d'agneau au citron)

Jehněčí hřbet s hořčičnou kůrčičkou

Jehněčí kolínka à la Jamie Oliver

Jehněčí kotlety Massachussetts

Jehněčí kotlety po anglicku

Jehněčí kotlety s chřestem

Jehněčí kotlety s mátovým jogurtem

Jehněčí kýta na medu
(Gigot d'agneau au miel)

Jehněčí kýta na zelenině

Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí maso na kmíně

Jehněčí maso na víně

Jehněčí maso po provensálsku

Jehněčí maso s rajčaty