www.tacos.cz Přidejte zbylý olej, nakrájený česnek, druhou cibuli nakrájenou na kostičky, zázvor a papričku, přikryjte a poduste 10 minut, občas promíchejte. Sundejte pokličku, zvyšte teplotu a vařte další 2-3 minuty.Tímto získáte hodně chuti, ale dbejte na to, abyste cibuli nepřipálili. Znovu snižte teplotu a vmíchejte nahrubo nasekaná rajčata a zbývající kari prášek. Vařte 1 minutu, pak vmíchejte jehněčí a jogurt do hrnce a vařte na středně vysokém ohni po dobu 4-5 minut, pravidelně míchejte.
www.tacos.cz Pak přilijte do hrnce studenou vodu, vmíchejte propláchnutou čočku a koriandr, přikryjte poklicí a nechte vařit na mírném ohni po dobu 45 minut. Omáčka by měla jemně bublat. Každých 10-15 minut kari promíchejte. Ve zbývajícím čase vařte rýži 25 minut nebo dokud nezměkne. Přidejte drobné růžičky brokolice a vařte další 3 min. Dobře sceďte.
www.tacos.cz Odstraňte pokličku z kari, přidejte odložené klínky cibule a pokračujte v dušení na prudkém ohni dalších 15 minut nebo dokud jehněčí maso nezměkne, občas promíchejte. Těsně před podáváním vmíchejte po hrstkách špenát a nechte ho zavadnout. Podávejte s jogurtem, posypané koriandrem a s brokolicovou rýží.
www.tacos.cz