cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ragú z václavek s dýňovou polentou

Ragù di chiodini con polenta alla zucca

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg václavek, 40 dkg instantní polenty, 40 dkg tykve, 4 snítky tymiánu, 4 dkg másla, 1/2  cibule, 1/2 stonku řapíkatého celeru, 1/2  mrkve, 1/2 stroužek česneku, 40 dkg nakládaných rajčat, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte houby odstraněním dřevnatého konce, opláchněte je a ponořte do vroucí vody. Když se voda znovu vaří, vyberte je děrovanou lžící a odložte stranou. Nadrobno nakrájejte oloupanou cibuli, řapík celeru, mrkev i česnek. Orestujte vše na oleji s polovinou tymiánu. Přidejte okapaná a nakrájená oloupaná rajčata, osolte, opepřete a povařte 10 minut. Přidejte houby a pokračujte ve vaření na mírném ohni asi 30 minut, v případě potřeby přidejte trochu horké vody.

www.tacos.cz Dýni očistěte, dužinu nahrubo nastrouhejte, orestujte na pánvi s polovinou másla, oleje a tymiánu, osolte a opepřete. Polentu připravte podle popisu na obalu. Když je téměř hotová, přidejte 2/3 dýně, zbývající máslo a pokračujte ve vaření 5 minut. Nalijte ji do servírovací mísy, posypte odloženou dýňovou dužinou a zalijte připravenou houbovou omáčkou. Doplňte kapkou oleje.

Recept ze skupiny: Zelenina a houby - houby
vloženo 30.07.2025    zobrazeno 5x    verze pro tisk

Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)

Makaróny alla Norma
(Maccheroni alla Norma)

Terina z vepřových líček s petrželkou
(Terrine de joues de porc en persillade)

Jehněčí dopiaza s brokolicovou rýží

Skotská vejce z air-fryeru

Pasta s kapustovým pestem
(Pâtes au pesto de chou kale)

Zapečená čekanka se sýrem cancoillotte
(Endives au jambon et à la cancoillotte)

Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

Clafoutis z růžičkové kapusty
(Clafoutis aux choux de Bruxelles, piment et lard fumé)

Francouzská bistro cibulačka
(Soupe à l'oignon gratinée)

Rizoto z máslové dýně a cancoillotte
(Risotto à la courge butternut et à la cancoillotte)

Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

Zelené lasagne s ragú z mortadely
(Lasagne verdi con ragù di mortadella)

Chřestový koláč s rukolou, kapary a holandskou omáčkou

Zelený hráškový koláč
(Cake vert aux petits pois)

Hummus s řepou a ořechy

Caldo verde

Kuře se žampiony a tekutým sýrem
(Poulet aux champignons et à la cancoillotte)