cpt. Cook
 

Míchaná vejce s liškami
(Uova strapazzate con i finferli)

Milánské plněné houby

Motýlci s liškami a dýní
(Farfalle ai finferli e zucca)

Noky s liškami a šalvějí
(Gnocchi ai finferli e salvia)

Opečené knedlíky s houbami

Pappardelle s liškami a krevetami
(Pappardelle con finferli e gamberi)

Papriky plněné žampiony

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

Plněné žampióny po lesnicku

Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou
(Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes)

Přírodní houbová pečeně

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ragú z václavek s dýňovou polentou

Ragù di chiodini con polenta alla zucca

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg václavek, 40 dkg instantní polenty, 40 dkg tykve, 4 snítky tymiánu, 4 dkg másla, 1/2  cibule, 1/2 stonku řapíkatého celeru, 1/2  mrkve, 1/2 stroužek česneku, 40 dkg nakládaných rajčat, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte houby odstraněním dřevnatého konce, opláchněte je a ponořte do vroucí vody. Když se voda znovu vaří, vyberte je děrovanou lžící a odložte stranou. Nadrobno nakrájejte oloupanou cibuli, řapík celeru, mrkev i česnek. Orestujte vše na oleji s polovinou tymiánu. Přidejte okapaná a nakrájená oloupaná rajčata, osolte, opepřete a povařte 10 minut. Přidejte houby a pokračujte ve vaření na mírném ohni asi 30 minut, v případě potřeby přidejte trochu horké vody.

www.tacos.cz Dýni očistěte, dužinu nahrubo nastrouhejte, orestujte na pánvi s polovinou másla, oleje a tymiánu, osolte a opepřete. Polentu připravte podle popisu na obalu. Když je téměř hotová, přidejte 2/3 dýně, zbývající máslo a pokračujte ve vaření 5 minut. Nalijte ji do servírovací mísy, posypte odloženou dýňovou dužinou a zalijte připravenou houbovou omáčkou. Doplňte kapkou oleje.

vloženo 30.07.2025    zobrazeno 4x    verze pro tisk

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem

Smažené bedly s tatarskou omáčkou