cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Salát z pečené hlívy královské
(Insalata di cardoncelli arrosto e cannelini)

Zapečené těstoviny s brambory
(Pasta e patate gratinata)

Makaróny alla Norma
(Maccheroni alla Norma)

Terina z vepřových líček s petrželkou
(Terrine de joues de porc en persillade)

Jehněčí dopiaza s brokolicovou rýží

Skotská vejce z air-fryeru

Pasta s kapustovým pestem
(Pâtes au pesto de chou kale)

Zapečená čekanka se sýrem cancoillotte
(Endives au jambon et à la cancoillotte)

Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Clafoutis z růžičkové kapusty

Clafoutis aux choux de Bruxelles, piment et lard fumé

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  150 dkg růžičkové kapusty, 6  vajec, 6 plátků anglické slaniny, 4 dl plnotučného mléka, 3.15 dl smetany, 3 dl zeleninového vývaru, 2 stroužky česneku, 1/2  červená cibule, 15 snítek pažitky, 3 snítky tymiánu, 1/2  bobkový list, 6 lžiček kukuřičného škrobu, 1/2 lžička mleté papriky Espelette, 2 lžíce olivového oleje, máslo na vymazání formy, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Růžičkovou kapustu očistěte (sloupněte vnější lístky nebo jen opláchněte). Blanšírujte růžičky po dobu 5 minut v hrnci s vroucí osolenou vodou. Sceďte a dejte stranou.

www.tacos.cz Zahřejte vývar. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, orestujte na pánvi s olejem a tymiánem, 3 minuty. Přidejte zelí a bobkový list, sůl a pepř. Promíchejte, zalijte vývarem a vařte při mírném varu 20 minut.

www.tacos.cz Na pánvi opékejte plátky slaniny na silném ohni po dobu 5 minut, v polovině je otočte: měly by být zlatavé. Předehřejte troubu na 160 °C. V míse zřeďte kukuřičný škrob s trochou mléka. Ve velké míse rozšlehejte vejce, přidejte smetanu a poté promíchejte. Postupně za stálého míchání přilévejte mléko, přidejte škrob a znovu prošlehejte. Dochuťte pepřem a posypte Espelette paprikou. Pažitku nasekejte do směsi a promíchejte. Směs nalijte do máslem vymazané formy. Přidejte růžičkovou kapustu a plátky slaniny a zapečte 40 minut.

vloženo 27.07.2025    zobrazeno 13x    verze pro tisk

Francouzská bistro cibulačka
(Soupe à l'oignon gratinée)

Rizoto z máslové dýně a cancoillotte
(Risotto à la courge butternut et à la cancoillotte)

Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

Zelené lasagne s ragú z mortadely
(Lasagne verdi con ragù di mortadella)

Chřestový koláč s rukolou, kapary a holandskou omáčkou

Zelený hráškový koláč
(Cake vert aux petits pois)

Hummus s řepou a ořechy

Caldo verde

Kuře se žampiony a tekutým sýrem
(Poulet aux champignons et à la cancoillotte)