Clafoutis aux choux de Bruxelles, piment et lard fumé recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Zahřejte vývar. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, orestujte na pánvi s olejem a tymiánem, 3 minuty. Přidejte zelí a bobkový list, sůl a pepř. Promíchejte, zalijte vývarem a vařte při mírném varu 20 minut.
www.tacos.cz Na pánvi opékejte plátky slaniny na silném ohni po dobu 5 minut, v polovině je otočte: měly by být zlatavé. Předehřejte troubu na 160 °C. V míse zřeďte kukuřičný škrob s trochou mléka. Ve velké míse rozšlehejte vejce, přidejte smetanu a poté promíchejte. Postupně za stálého míchání přilévejte mléko, přidejte škrob a znovu prošlehejte. Dochuťte pepřem a posypte Espelette paprikou. Pažitku nasekejte do směsi a promíchejte. Směs nalijte do máslem vymazané formy. Přidejte růžičkovou kapustu a plátky slaniny a zapečte 40 minut.
![]() |