cpt. Cook
 

Angreštová polévka

Broskvová polévka

Jablková polévka

Jahodová polévka

Jahodová polévka

Maďarsko   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Maďarská jablečná polévka

Almaleves

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  60 dkg letních jablek, 2 l vody, 4 dkg krystalového cukru, citrónová kůra, celá skořice, sůl, 2 dl kysané smetany, 2 dkg hladké mouky, 1/2  žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dáme vařit oloupaná a na plátky nakrájená kyselejší jablka ve studené vodě smíchaná s cukrem, kouskem celé skořice, proužkem citrónové kůry a špetkou soli. Když jsou měkké, přídáme záklechtku ze zakysané smetany a hladké mouky. Chvilku povaříme a vmícháme žloutek, podle chuti ještě přisladíme nebo přidáme trošku citrónové šťávy či bílého vína. Polévku nesmíme převařit, aby ovoce neztratilo vůni. Podávat ji můžeme hned teplou, nebo v horkých dnech vychlazenou.
vloženo 16.05.2010    zobrazeno 1424x    verze pro tisk

Meruňková polévka

Meruňková polévka

Polévka jablečná

Rybízová polévka

Studená polévka z třešní

Třešňová polévka

Višňová polévka