cpt. Cook
 

Mrkev smažená

Mrkvové opečenky

Pastinákový tartiflette

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečený tuřín s miso-citrusovým máslem

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  15 lžic másla, 1/2 šálku bílé miso pasty, 2 lžičky strouhané pomerančové kůry, 1/2 šálku pomerančové šťávy, 2 lžičky nastrouhané citrónové kůry, 3 lžíce citrónové šťávy, 1315 dkg tuřínu, 1/2 lžíce nasekané ploché zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejeme troubu na 200 °C. Tuřín očistíme, oloupeme a nakrájíme na 1,5 cm kousky. Smícháme v malé pánvi máslo, miso pastu, pomerančovou kůru a šťávu, citronovou kůru a šťávu. Ohříváme na mírném ohni za stálého míchání, až se máslo rozpustí, asi 5 minut. Tuřín dáme do velké mísy, přidáme směs másla a promícháme, dokud se rovnoměrně neobalí. Rozprostřeme na velký plech a pečeme tak, aby lehce zkaramelizoval a změkl, 35 až 45 minut. V půlce pečení promícháme, opečený má být ze všech stran. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě, sypané petrželkou.
vloženo 25.11.2016    zobrazeno 1038x    verze pro tisk

Zapékaná mrkev
(Gratin de carottes)