cpt. Cook
 

Ořechové pusinky

Pepřové pečivo

Perníčky od Kamily

Perníkové figurky

Perníkové modlitbičky

Perníkové řezy plněné

Piškotová roláda s tvarohovou náplní

Plněné ořechy

Plněné rohlíčky s mandlemi a rozinkami

Pomerančová srdíčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Preclíky s rumem

recept ze stránek www.tacos.cz
150 kusů:  30 dkg hladké mouky, 10 dkg moučkového cukru, 1/2  žloutek,  špetka soli, 1/2 lžíce rumu, 20 dkg másla, hladká mouka na vál,

na polevu: 1/2  bílek, 1/2 lžíce rumu, 115 dkg moučkového cukru

zkopírováno z http://www.tacos.cz Tyto malé preclíčky jsou jemné a křehké. Chcete-li jimi ozdobit vánoční stromeček, nešetřete při vyválení těsta moukou. Těsto je pak pevnější, nezlomí se při zavěšování.

www.tacos.cz Hladkou mouku a moučkový cukr prosejte na pracovní desce. Uprostřed udělejte důlek a rozklepněte do něj žloutek, osolte a přidejte rum. Máslo rozsekejte do mouky a rychle uhněťte těsto, postupujte přitom z okrajů dovnitř. Zformujte v kouli a přikryté nechejte 60 minut v chladu odpočinout. Těsto znovu krátce propracujte, utvořte válec, z něj odkrajujte kousky a formujte malé preclíčky. Položte je na pomaštěný plech a pečte asi 10 minut na 175 °C. Preclíky mají mít po upečení světlou barvu. Snímejte je z plechu pomocí nože. Moučkový cukr, bílek a rum řádně rozetřete, vznikne bílá poleva, do ní preclíky namáčejte nebo je polevou potírejte. Nechte uschnout na drátěných sítech.

vloženo 09.07.2017    zobrazeno 858x    verze pro tisk

Rohlíčky s krémem

Rozinkový chlebíček

Rumové šlíšky

Rumové špičky nepečené

Sádlové koláčky

Sádlové kuličky

Salám za studena

Sezamové placičky

Skořicové čtverečky