cpt. Cook
 

Perdices con uvas
(Koroptve s hrozny)

Perlička a la Capitol

Perlička po lesnicku

Perlička s citrónovou omáčkou

Pikantní křepelky

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sluka pálená rumem (flambovaná)

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  1/2  sluka, sůl, mletý pepř, 15 cl rumu, 115 dkg slaniny (k obalení, do kašoviny), 15 dkg kuřecích jater, 3 dkg másla, strouhanka, muškátový oříšek, chleba
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěná odleželá sluka se pečlivě vykuchá a opláchne (vnitřnosti se použijí k přípravě kašoviny). Potom se osolí, opepří, pokape dobrým rumem a zabalí do tenkých plátků slaniny. Stáhne se nití nebo motouzem a nechá asi 20 minut péci v horké troubě. Potom se znovu stříkne rumem a vyjme z trouby.

www.tacos.cz Kuřecí nebo jiná játra z drůbeže se opečou na másle s jemně krájenou slaninou, přidají se dobře očištěné, opláchnuté a rozsekané slučí vnitřnosti (vyjma žaludku), vše se dobře podusí a rozseká nebo umele na jemnou kašovinu. Kašovina se podle potřeby zahustí jemnou bílou strouhankou, ochutí se solí, pepřem, případně muškátovým oříškem a znovu krátce podusí. (Vnitřnosti lze použít jen ze sluky lesní.)

www.tacos.cz Tenké krajíčky bílého chleba se nejprve potřou lehce máslem a potom připravenou kašovinou. Upečená sluka se rozsekne a na míse se obloží připravenými krajíčky chleba s kašovinou. Šťáva, zbylá po pečení, se podává zvlášť. Před podáváním se sluka znovu opálí malým množstvím kvalitního rumu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1734x    verze pro tisk

Staré koroptve dušené