cpt. Cook
 

Perdices con uvas
(Koroptve s hrozny)

Perlička a la Capitol

Perlička po lesnicku

Perlička s citrónovou omáčkou

Pikantní křepelky

Sluka pálená rumem (flambovaná)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Staré koroptve dušené

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  koroptve, kořenová zelenina, cibule, sůl, ocet, bobkový list, celý pepř, nové koření, 1/8 kg slaniny, 1/4 l smetany nebo červeného vína, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné a vykuchané koroptve nejprve naložíme na několik hodin do octové vody s kořením, tj. bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Pak je vyjmeme, osušíme, protáhneme slaninou a dáme dusit spolu s cibulí, kořenovou zeleninou a kořením z marinády, kterou pomalu koroptve podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme je a omáčku zahustíme kyselou smetanou s trochou mouky. Nebo maso podléváme vínem a pak zaprášíme, ale smetanu nedáme. Podáváme s brambory nebo noky.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Koroptve dušené, noky nebo brambory, kompot nebo salát, které přidají látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 785x    verze pro tisk