cpt. Cook
 

Švestková bublanina

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Švestkový koláč

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  40 dkg hladké mouky, 10 dkg tuku, 8 dkg pískového cukru, 4 dkg kvasnic, 2  žloutky, 1/4 l mléka, sůl, 1/2  vanilkový cukr, 4 lžíce pískového cukru, mák, 1.15 kg švestek, tuk na plech
zkopírováno z http://www.tacos.cz V trošce vlažného mléka necháme vzejít droždí. Prosijeme mouku, přidáme sůl, rozpuštěný tuk, cukr, droždí a žloutky rozkvedlané ve zbývajícím mléce. Vypracujeme hladké vláčné těsto a necháme asi hodinu kynout. Potom těsto rozválíme, přeneseme na pomaštěný plech, kde je dále rozprostřeme rukou namočenou ve vodě. Poklademe rozpůlenými, odpeckovanými švestkami, posypeme mletým mákem smíchaným s pískovým a vanilkovým cukrem a pokapeme rozehřátým sádlem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova. Jsou-li švestky po upečení příliš kyselé, pocukrujeme hotový moučník dle chuti moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2769x    verze pro tisk

Švestkový koláč jemný

Švestkový koláč s mandlemi

Švestkový koláč s mandlovou drobenkou

Švestkový koláč s voňavou žmolenkou

Švestkový koláč se šlehačkou

Tažený závin

Tetina jablečná buchta

Třená bábovka (malá forma)

Třená bábovka kypřená práškem

Třená bublanina s borůvkami

Třešňová bílková bublanina

Třešňová bublanina třená

Třešňová bublanina zvaná vyběhlík

Třešňový koláč

Třešňový koláč piškotový

Třešňový závin tažený

Tvarohové řezy překládané s jablky

Tvarohové řezy se sněhem