cpt. Cook
 

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečený pórek se strouhankou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  pórků, 115 dkg ementálu nebo jiný tvrdý sýr, 10 dkg strouhanky, 6 dkg másla, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pórek pečlivě očistíme, nařežeme podle velikosti kastrolu a svážeme nití do svazečků, aby se během vaření nerozpadl. Uvaříme ho do měkka ve slané vodě, necháme dobře okapat a narovnáme do máslem vymazané zapékací misky. Vrstva pórku v misce má být alespoň třícentimetrová.

www.tacos.cz Strouhanku osmažíme na dvou třetinách másla a pórek v misce posypeme. Na jemném struhadle nastrouháme ementál, navrstvíme na strouhanku v misce a poklademe kousky zbyléhho másla. Zprudka zapečeme v troubě dozlatova. Zapečený pórek podáváme s bílým chlebem jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

www.tacos.cz Pórek je oblíbená zelenina Francouzů.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1918x    verze pro tisk

Zapékaný pórek s uzeným masem