cpt. Cook
 

Zapečený fenykl s parmazánem

Zelené fazolky s houbami a křupavou šalotkou

Zelenina dušená teplá

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zeleninový guláš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg cibule, 1/2 kg lilku, 80 dkg tykve, 150 dkg rajčat, 150 dkg paprik, 15 stroužků česneku, 1/2 hrneček olivového oleje, zelená petrželka, šalvěj, tymián, majoránka, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykev a lilek oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme a namočíme do vody. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, odstraníme semena a nakrájíme na proužky. Cibuli osmahneme na polovině oleje, ale nesmí zhnědnout. V ní podusíme papriky, lilek a tykve. Potom rozehřejeme zbytek oleje a vložíme do něj všechnu zeleninu, a to cibuli, tykve, lilek, papriky, rajčata. Do zeleniny vmícháme česnek a koření. Asi hodinu dusíme na mírném ohni. Občas promícháme, aby se zelenina nepřipálila. Podáváme jako přílohu k masu nebo s vařenými brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1981x    verze pro tisk