cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2022
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


abi-con   con-far   fio-gar   gem-mos   pan-sed   sed-tre   tri-zit   

conchiglioni

coquillettes

creste di galli

dischi

ditali

recept ze stránek www.tacos.cz
ditali: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ditali nebo ditaloni jsou krátké hladké nebo vroubkované duté trubičky, délka kolem 1 cm. Používají se do polévek (minestrone nebo fazolové), salátů nebo jako přílohové s dušeným hráškem a podobně. Pocházejí z oblasti Neapole, jejich jméno označuje náprstek, někde se jim říká také fischietti. Jejich tenčí a kratší varianta se nazývá ditalini nebo cannarozzetti.
vloženo 14.11.2009    zobrazeno 5952x    verze pro tisk

elicoidali

fagiolini

farfalle

farfalle tonde

farfalloni