Vánoční stromečky [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Skořicové koblížky s jahodami

Skotská pochoutka

Smetanové čokoládové kuličky

Střapaté koláčky

Suchárky Nininy babičky

Sušenky z modrého máku

Škebličky

Švestičky

Tatrankové pracny

Trampolínky

Úlky

Vanilkové rohlíčky

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vánoční stromečky

Sapins gourmands

recept ze stránek www.tacos.cz
20 kusů:  215 dkg hořké čokolády, 215 dkg másla + na vymazání formy, 4  vejce, 12.15 dkg přírodního cukru, 1/2 špetka soli, 20 dkg hladké mouky, 15 dkg kakaa v prášku, 1/2 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžíce perníkového koření, barevný cukr na ozdobu, 15 dkg hořké čokolády
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejprve nakrájejte čokoládu a nechte ji rozpustit s kousky másla v hrnci na mírném ohni. Předehřejte troubu na 180 °C. V míse vyšlehejte vejce, cukr a sůl elektrickým mixérem. Přidejte rozpuštěnou čokoládu. Postupně vmíchejte mouku, kakao, koření na perník a prášek do pečiva. Nalijte těsto do vymazané obdélníkové formy (30 x 20 cm).

www.tacos.cz Pečte 25 minut v troubě. Nechte vychladnout a vyklopte dort. Nechte ho zcela vychladnout na mřížce. Nakrájejte dort na silné plátky a poté na trojúhelníky.

www.tacos.cz Rozpusťte zbytek čokolády ve vodní lázni. Vložte ji do cukrářského sáčku s tenkým hrotem a ozdobte každý trojúhelník tak, aby připomínal cik cak girlandy. Ihned posypte barevným cukrem, aby se přilepil jen na místa s čokoládou. Stromečky podávejte vztyčené.

www.tacos.cz

vloženo 22.12.2025    zobrazeno 1x    verze pro tisk

Velikonoční beránek

Velikonoční cukroví

Větrníčky z odpalovaného těsta

Vínové kroužky

Voňavá kolečka

Zákusky z odpalovaného těsta s malinami

Zázvorky