cpt. Cook
 

Bambuchy z Valašska

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bosáky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg oloupaných syrových brambor, 15 lžic hrubé mouky, 6 lžic krupice, vejce, 3 lžíce tuku, 2 lžíce mléka nebo smetany, sůl, 150 dkg brambor, 10 dkg krupice, 1/2  vejce, 2 lžíce tuku, 2 lžíce strouhanky, sůl,

Na náplň: 20 dkg hovězího masa, 2 lžíce vepřového sádla, 1/2  cibule, 2 natvrdo uvařená vejce, mletý pepř, sůl, olej na opékání

zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory jemně nastrouháme, vodu z nich částečně slijeme, pokropíme je mlékem, osolíme, přidáme vejce, krupici a mouku. Těsto dobře promícháme a rukou namočenou ve vodě děláme knedlíky velikosti vejce. Zaváříme je do osolené vody a vaříme podle velikosti asi 10 min. Při vaření je opatrně vařečkou nadzvedáváme, aby se nepřichytily ke dnu. Uvařené ihned rozkrojíme, omastíme tukem nebo smaženou cibulkou a podáváme se zelím. Výborné jsou s uzeným masem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4109x    verze pro tisk

Bramborové halušky s brynzou a slaninou

Bramborové halušky s brynzou I.

Bramborové halušky s brynzou II.

Bramborové halušky s brynzou III.

Bramborové knedlíky plněné špenátem a uzeným

Bramborové knedlíky s masovou nádivkou

Bramborové kynuté knedlíčky

Bramborové kynuté koblihy plněné uzeným masem

Bramborové smažené knedlíčky

Bramborové šišky I.

Bramborové šišky II.

Bramborové šlejšky

Bramborové špekové knedlíky se zelím

Bramborový závin

Fialové noky v sýrovém krému

Formanské halušky

Gefilte
(Plněné knedlíčky s pažitkou)

Gnocchi step by step