cpt. Cook
 

Badyánové maso

Divoký králík na česneku

Dušený králík po francouzsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušený králík s citrónem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  zadní díl králíka, 1/2 lžíce másla, 1/2 středně velká cibule, 1/2 menší petržel, 15 dkg celeru, 1/2  citrón, 1/2 lžička hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na másle osmahneme pokrájenou zeleninu a cibuli. Porce odblaněného masa na tomto základě po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme. Při podlévání maso pokapeme citrónovou šťávu z poloviny citrónu. Jakmile maso změkne, dáme je do trouby zčervenat. Šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Po odstavení z ohně ještě zakapeme citrónovou šťávou.

www.tacos.cz J. V. Kálal: Kuchyně králíkářů

www.tacos.cz Příloha: brambory s petrželkou, dušená zelenina nebo saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2970x    verze pro tisk

Dušený králík se smetanou a kapary

Irský králík

Kebab orman

Králičí krokety

Králičí kýty v jemné omáčce

Králičí maso po alžírsku s omeletou

Králičí maso po provensálsku

Králičí rillettes s ciderem
(Rillettes de lapin au cidre)

Králičí stehna se špenátovou nádivkou

Králičí terina s fíky a lískovými oříšky
(Terrine de lapin aux figues et aux noisettes)

Králík Braillon

Králík na bílém víně s žampióny

Králík na červeném víně

Králík na česneku

Králík na dijonské hořčici

Králík na hořčici