cpt. Cook
 

Badyánové maso

Divoký králík na česneku

Dušený králík po francouzsku

Dušený králík s citrónem

Dušený králík se smetanou a kapary

Irský králík

Kebab orman

Králičí krokety

Králičí kýty v jemné omáčce

Králičí maso po alžírsku s omeletou

Králičí maso po provensálsku

Králičí rillettes s ciderem
(Rillettes de lapin au cidre)

Králičí stehna se špenátovou nádivkou

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Králičí terina s fíky a lískovými oříšky

Terrine de lapin aux figues et aux noisettes

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  40 dkg vykostěných králičích stehen, 1/2  králičí hřbet, 40 dkg čerstvé slaniny, 12 dkg kuřecích jater, 1/2  cibule, 1/2  šalotka, 3  fíky, 15 dkg celých lískových ořechů, vepřová tuková blána na obalení, 2 dkg másla, 1.15 dl želatiny, 10 cl telecího vývaru, 15 cl koňaku, 1/2 lžíce crème fraîche, 1/2 snítka tymiánu, 1/2 snítka rozmarýnu, 1/2 lžíce mletého pepře, 1/2 lžíce soli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Den předem nakrájejte maso z králičích stehen a slaninu na malé kousky a vložte je do nádoby spolu s vykostěným hřbetem a kuřecími játry. Pokropte vše koňakem, přikryjte potravinovou fólií a nechte 12 hodin marinovat v chladničce. Maso vyjměte z lednice, kuřecí játra, kousky stehen a slaninu pomelte společně nahrubo, hřbet a koňak si odložte. Oloupejte a nakrájejte cibuli a šalotku. Rozpusťte je na pánvi s máslem na mírném ohni po dobu 5 minut. Přidejte telecí vývar, zredukujte na polovinu a nechte vychladnout.

www.tacos.cz Troubu předehřejte na 160 °C a velký pekáč naplňte do poloviny horkou vodou na pečení ve vodní lázni. Mleté maso smíchejte s nasekanými fíky, lískovými oříšky, cibulí a šalotkou v míse s redukovaným telecím vývarem, koňakem, creme fraiche, solí a pepřem. Vyložte terinu vepřovou blánou a nechte ji viset přes boky. Polovinu směsi vložte do teriny. Na směs naklaďte jehněčí hřbet nakrájený na větší kousky a zalijte zbytkem směsi. Přeložte blánou, přidejte rozmarýn a tymián. Uzavřete terinu víkem nebo alobalem a vložte ji na hodinu do vodní lázně. Po uplynutí této doby zvyšte teplotu v troubě na 180 °C, sejměte pokličku a pokračujte v pečení ještě 30 minut.

www.tacos.cz Vyjměte terinu z trouby a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu. Terinu přelijte želé a před konzumací ji uložte do chladničky na nejméně 3 dny.

vloženo 19.01.2022    zobrazeno 144x    verze pro tisk

Králík Braillon

Králík na bílém víně s žampióny

Králík na červeném víně

Králík na česneku

Králík na dijonské hořčici

Králík na hořčici