cpt. Cook
 

Brzlík dušený s žampióny a vínem

Cajunská kuřecí játra

Domácí játrová paštika

Dršťky zadělávané

Drůbeží játra

Drůbeží játra po čínsku

Drůbeží játra s jablky a curry

Dušená kuřecí srdíčka

Dušené vepřové slezinky

Chanfaina

Játra Čchao

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Játra husí na studeno

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg husích jater, 1/2  cibule, 6  hřebíčků, vnitřní sádlo, sůl žádná
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozpustíme vnitřní sádlo nebo sádlo sebrané se střev. Do očištěných jater zatím zapíchneme několik hřebíčků. Pak je vložíme do sádla a zároveň k nim přidáme celou oloupanou cibulku nebo dvě rozpůlené. Nekrájíme ji, aby nezhnědla a sádlo nezhořklo. Játra zvolna v sádle dusíme, až nejsou krvavá, což trvá 10 - 20 minut, podle velikosti. Hotová dáme do hluboké mísy nebo do hrnku, zalijeme je přecezeným sádlem a necháme vychladnout. Podáváme je k večeři s chlebem, místo pracné paštiky, a solíme je teprve při jídle. Vydrží takto dlouho na několik večeří.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Chléb s husími játry, rajče nebo paprika. Játra živí, chléb sytí a syrová zelenina dodá vitamin C.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3399x    verze pro tisk

Játra jako guláš

Játra jako přírodní řízky

Játra na cibulce

Játra na kokosu

Játra po benátsku

Játra po S'Čchuansku

Játra po selsku

Játra podle Nové Anglie