cpt. Cook
 

Lahodné tagliarelli podle Conchity

Lasagne con stracchino e zucchine in flore
(Lasagne se sýrem a dýňovým květem)

Lasagne po neapolsku
(Lasagne alla Napoletana)

Lasagne s jablky

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lasagne zapékané

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg vaječných lasagní, 1/2 kg rajské omáčky s mletým masem, 2 sklenky smetany nebo tekuté šlehačky, 10 dkg mozzarelly nebo pivního sýra na tavení, 15 dkg másla, 15 dkg parmezánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lasagne (asi 4 obdélníčky na porci) nejdříve vaříme v osolené vodě (3-4 litry vody a jedna lžíce soli na 20 obdélníčků). Když voda začne vřít a bublat, nejdříve do ní vhodíme sůl a pak po jednom a pomalu obdélníčky lasagne, aby nějakou dobu plavaly na hladině a aby se nepřerušoval var. Po 7-8 minutách stáhneme hrnec z ohně, zčásti ho přecedíme a postavíme ho pod proud studené vody. Jakmile jsou lasagne úplně vychladlé, necháme je odkapat a přistoupíme k jejich naplnění.

www.tacos.cz Vymažeme máslem pekáč a po jeho dně rozetřeme sklenici smetany. Do pekáče vložíme první řadu lasagne a na každý obdélníček rozprostřeme dvě lžíce masové omáčky a několik kousků sýra mozzarelly nebo taveného sýra.

www.tacos.cz Střídavě pokládáme lasagne a jejich náplně, až vytvoříme 4-5 vrstev nad sebou. Na poslední řadu lasagne rozetřeme zbývající smetanu a navrch na ni masovou omáčku, přičemž dobře utěsníme všechny otvory. Posypeme obsah pekáče strouhaným parmezánem a přidáme několik kousků másla.

www.tacos.cz Pekáč vložíme asi na 30 minut do trouby horké 180°C a vyjmeme, když je obsah pekáče opečen dozlatova. Podáváme horké buď v tomtéž pekáči, anebo na jednotlivých předem nahřátých talířích.

www.tacos.cz Poznámka: Tento pokrm lze připravit také ze špenátových lasagne nebo ze smíšených lasagne, vaječných a špenátových. Pokrm bude ještě výtečnější po přidání několika tenkých plátků lanýžů na poslední řadu lasagne.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1691x    verze pro tisk

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou