cpt. Cook
 

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Lasagne s houbami a klobáskou
(Lasagne funghi e salsiccia)

Lasagne s jablky

Lasagne s paprikami
(Lasagne con i peperoni)

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z cukety, parmské šunky a citronové ricotty

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg mletého hovězího masa, 40 dkg čerstvých nebo mražených hřibů, 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 2 stroužky česneku, 7 dl mléka, 10 dkg parmazánu, 6 dkg másla, 7.15 dl rajské omáčky nebo pyré, 15 dkg hladké mouky, 2 balíčky lasagní, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby očistěte a nakrájejte na kostky. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek, očistěnou mrkev také na kostičky. Zahřejte na pánvi polovinu oleje a prudce na něm orestujte zeleninu s houbami, dál ji asi 10 minut nechte na mírnějším plameni dojít. Na druhé polovině oleje osmažte mleté maso, osolte, opepřete. Přimíchejte houbovou směs a rajčatovou omáčkou. Dál vše dusíte 20 minut na středním ohni.

www.tacos.cz Máslo rozehřejte v hrnci. Přisypte najednou mouku, dobře promíchejte a postupně přilévejte mléko bez míchání, abyste získali velmi hladký bešamel. Dochuťte solí, mletým pepřem a půlkou strouhaného parmazánu. Máslem vymažte zapékací mísu a pokryjte dno lasagnemi. Rozložte na ně vrstvu masové náplně a poté vrstvu bešamelu. Opakujte vrstvy, dokud zbývají ingredience, poslední jsou lasagne. Posypte zbývajícím parmezánem a pečte 30 až 35 minut při teplotě 180 °C. Podávejte přímo v pekáči.

vloženo 21.10.2017    zobrazeno 1218x    verze pro tisk

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Lombrichelli al pesto di nocciole
(Lombrichelli s pestem z lískových oříšků)

Mac and cheese s okrou a klobáskou

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky