cpt. Cook
 

Červená řepa dušená

Červená řepa po americku

Červená řepa s jablky

Červená řepa s koprem

Červená řepa s máslem

Dhál z pastináku

Dušená červená řepa s vínem

Karotka po bzenecku

Karotka po polsku

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Marocká karotka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  15 dl pomerančové šťávy, 1/2 lžička mleté skořice, 1/2 lžička drceného římského kmínu, 1/2 lžička mletého koriandru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky oblíbené pálivé omáčky, 4  mrkve, 1/2 šálku rozinek, 1/2 hrst máty peprné, 1/4 šálku drcených mandlí
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkve očistíme a nakrájíme na kolečka. Pomerančovou šťávu nalejeme do většího hrnce, přimícháme skořici, kmín, koriandr, sůl a pálivou omáčku. Rozehřejeme na středním plameni, přivedeme pomalu k varu. Vmícháme mrkve a necháme prohřát, až všechno bublá. Potom plamen stáhneme a necháme dusit doměkka, asi 15 minut. Pak přidáme rozinky a zvýšíme teplotu. Rozinky vsáknou tekutinu a nabobtnají. Sirup se redukuje a glazuruje mrkev. Pokračujeme dál asi 3 minuty. Nakonec vmícháme sekané lístky máty. Přemístíme do servírovací mísy, posypeme mandlemi a hned podáváme.
vloženo 19.10.2014    zobrazeno 2338x    verze pro tisk

Mladá mrkev s tvarohem

Mrkev dušená s citrónem a petrželkou

Mrkev dušená s kysanou smetanou a křenem

Mrkev po indicku

Mrkev po orientálsku

Mrkev po švýcarsku

Mrkev s fazolkami a brambory

Mrkev s houbami

Mrkev s kapustou

Mrkev s koprovou omáčkou