Kastanosoupa recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Ve velkém hrnci na polévku rozehřejte na středním ohni polovinu másla a olivový olej. Přidejte nahrubo nakrájený fenykl, nakrájenou bílou část pórku a utřený česnek a za stálého míchání vařte, dokud zelenina nezměkne a nezesklovatí, asi 10 minut. Přidejte brambory a vetšinu oloupaných kaštanů (po jednom kaštanu na porci si zatím odložte) a promíchejte, aby se obalily olejem.
www.tacos.cz Opatrně přilijte ouzo. Jakmile se alkohol vyvaří, přidejte vývar. Polévku přiveďte k varu, přikryjte a vařte asi 40 minut. Polévku můžete přímo v hrnci rozmixovat ponorným mixérem nebo ji opatrně po částech přendat do mísy kuchyňského mixéru a rozmixovat dohladka a poté vrátit zpět do hrnce. (I když to není nutné, můžete také rozmixovanou polévku přecedit přes jemné sítko, abyste získali hedvábnější strukturu a elegantnější výsledek). Ochutnejte a dochuťte solí a černým pepřem.
www.tacos.cz Polévku znovu přiveďte k varu, přidejte smetanu a zamíchejte. Ochutnejte a upravte chuť. Těsně před podáváním vmíchejte zbývající máslo. Nandejte do jednotlivých misek a každou z nich doplňte kopečkem řeckého jogurtu a pažitkou nebo fenyklovou snítkou. Pokapejte extra panenským olivovým olejem a posypte drcenými zrnky růžového pepře. Každou misku ozdobte kaštanem a podávejte.