cpt. Cook
 

Drůbeží salát s ovocem

Drůbeží salát s rajčatovou majonézou

Feferonkový salát s kuřetem

Garnátový salát

Kořeněné kuře s datlemi a čekankou

Krabí salát

Králičí salát se zeleninou

Kuřecí salát

Kuřecí salát s hráškem a tykví

Kuřecí salát s kukuřicí
(Salade de poulet au mais)

Kuřecí salát s ovocem

Kuřecí salát s vlašskými ořechy

Kuřecí salát se sýrem

Laoský kuřecí salát s rýží

Letní salát z banánových tykví

Masový salát se zeleninou

Niceský salát
(Salade niçoise)

Vietnam   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Papájový salát s krevetami

Nộm đu đủ

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  papája, 2  chilli papričky, 1/2 hrst sušených krevet (pokud nemáte, použijte čerstvé), 1/2 sladké červené papriky, 15 stroužků česneku, 1/2  limetka, 10 dkg nepražených nesolených burských oříšků, bazalka, rybí omáčka, moučkový cukr, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Syrové arašídy opražíme na sucho na pánvi a zbavíme slupek. Arašídy lehce rozmačkáme v hmoždíři, aby jednotlivé kousky nebyly příliš velké a hlavně aby se uvolnilo aroma buráků. Sušené krevety namočíme, aby změkly. Pokud používáme čerstvé, namarinádujeme je v rybí omáčce, troše cukru a pepře, necháme 7 minut odležet. Poté krevety připravíme na páře.

www.tacos.cz Zelenou papáju (použijeme zelenou, vhodnou na saláty, ne zralou a sladkou) oškrábeme, podélně rozřízneme a zbavíme dužiny. Poté nakrájíme na tenké plátky a ty dále na tenké nudličky. Nudličky papáji namočíme do ledové vody, aby zůstaly křupavé a neztmavly. Červenou papriku taktéž nakrájíme na tenké dlouhé nudličky. Chilli papričky a česnek rozmačkáme společně v hmoždíři, přidáme půlku arašíd, krevety a celou směs znovu rozmačkáme najemno. Poté přidáme rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr v poměru 6:4:2. Výsledná chuť by měla být slano-sladko-kyselo-pálivá. Thajskou bazalku důkladně omyjeme a nakrájíme nahrubo. Zbytek arašíd rozmačkáme v hmoždíři taktéž nahrubo. Okapanou papáju, červenou papriku spolu s čili-krevetovou směsí důkladně promícháme. Poté přidáme thajskou bazalku, nakonec posypeme arašídy a můžeme servírovat.

autorky: Mai Huong & Thuy Duong

vloženo 12.05.2014    zobrazeno 1636x    verze pro tisk

Pařížský salát podle normy 50160

Pavlovický kuřecí salát