cpt. Cook
 

Krůtí závitky s mortadellou
(Rotoloni filanti di tacchino e mortadella)

Nudličky z krůtího masa

Orientální krůtí terčíky

Pečená krůta s houskovou nádivkou

Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  1/2  krůta, sůl, slanina,

Nádivka: 1/2 kg jedlých kaštanů, mléko, 1/8 kg vepřové kýty, 2  housky, 2  vejce, 2  žloutky, 1.15 dl smetany, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Středně velikou krůtu očistíme, vykucháme, opereme, opláchneme, osolíme a vnitřek naplníme nádivkou. Prsa protáhneme slaninou a krůtu pečeme za častého polévání v troubě (asi 2-2,5 hodiny) do červena.

www.tacos.cz Nádivka: Kaštany oloupáme, očistíme, uvaříme v mléce do měkka a prolisujeme. K vychladlým přimícháme mleté libové maso z vepřové kýty, v mléce namočené, vymačkané a prolisované housky, vejce a žloutky, sladkou smetanu (anebo šlehačku), sůl a tlučený pepř. Nádivku dobře promícháme a krůtu jí naplníme. Z upečené krůty nádivku vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme na míse jako přílohu. Krůtu nakrájíme na porce a upravíme zvlášť na mísu.

vloženo 28.07.2007    zobrazeno 2118x    verze pro tisk

Pečená krůta s mandlovou nádivkou

Pečená krůta s masitou nádivkou

Pečená krůta s nádivkou

Plněná krůta

Plněné krůtí závitky

Smažená krůtí prsa po mikulovsku